Tätningslister till fönster

Som vi alla vet så är fönster och dörrar riktiga bovar när det kommer till att släppa ut den värme som vi så gärna behåller inomhus under de kalla månaderna. Om man har bra tätade fönster och dörrar så behåller man mycket av den värme som gärna sipprar ut om man har dåligt tätade fönster och dörrar.

Det är väldigt enkelt och billigt att byta tätningslist, så det finns inga ursäkter för att inte se till att göra det. Om man upplever att det är kallt och dragigt hemma så är det ofta ett tecken på att det är dags att byta tätningslister. Att se över sina tätningslister med jämna mellanrum är bra både för att hålla nere elkostnaderna och för att skapa ett så behagligt inomhusklimat som möjligt.

Har man ett nyare hus så är tätningslisterna förmodligen bra medan det kan vara värt att undersöka saken direkt om man köper ett gammalt hus. Det är ingen självklarhet att nya hus har bra tätningslister, så se till att titta över det även om du har ett nyare hus.

Det är mycket man kan göra på egen hand för att dra ner på driftskostnaderna för huset och att byta tätningslister är bara en sådan sak. Då det som nämnt är väldigt enkelt att göra det på egen hand behöver man inte kontakta någon fackman eller liknande, utan det går att lösa snabbt och smidigt själv.

Det är viktigt att man tänker på att inte täta för mycket då det leder till sämre ventilation vilket ger dålig luft och ökar risken för fuktskador. Tycker man att det är svårt att avgöra hur mycket tätningslist som kommer att behövas så kan man använda sig av modellera. Man stoppar helt enkelt bara in modellera i springan och mäter efter den för att få exakt rätt mått.